Tanpa permulaan, anda tidak akan sampai ke mana-mana dan kegagalan adalah permulaan kepada kejayaan.

Friday, July 16, 2010

Minyak naik??

Ini post terbaru dari aku..hehehe..
tajuk yang agak menarik..minyak naik???
tapi sebenarnyer topic ni xmenarik minat aku pun.hehe..
minyak kat MALAYSIA ni masih lagi dibawah tahap yg ok lg..
tp 2 lah kadang2 kita kena pk jg golongan yg susah..bukan senang untuk hidup..
ini kan pula untuk isi petrol.. xtau lah ni lau dah naik harga.. tambang yg lain2 naik sekali..
tp xpe lah.. nasib baik aku guna NGV..hehehe.. 2 yg xterasa 2..



bayangkan lah..guna kereta sama cm naik motor..
inikan motor yamaha 125z ngan rxz 2, kemain suka sgt dgn minyak. isi sekali,kuar bandar nak kena isi lg.. aku pun xtau lah..ape yg suka sgt die makan petrol 2...hehehe,walaupun kereta aku biasa je..tp puas hati lah dapat berjalan jauh dgn aman tampa memikirkan petrol yg mahal.. sebelum ni macam2 dah aku modify utk jimatkan minyak.. tp kejap je..semua same.. sampai lah niat ni terbuka utk memasang peluru berpandu dikereta aku iaitu NGV. bukan ape. ada ke patut ada pihak yg cakap kereta yg pasang NGV ni umpama membawa peluru berpandu.. wah2.. main sedap mulut je kan..

ha..2 pasal minyak.. tp baru2 ni kereta aku kena plk langar plk kan.. boleh tahan lah depan 2 kemek.. slot2 lampu semua patah..jadi aku pun.. jadi bermula lah kerja tgn sendiri utk me repair kereta kesayangku.. dgn berpandukan kepada pengalaman semasa memake up motor..
aku pun mula membeli barang2 yg xseberapa harganya.. nak cut cost lah katekan.. sendiri buat..
jadi aku pun menhabiskan masa selama 4 hari utk menyiapkan semuanya.. dari lah proses mengosok hinggalah siap..hehehe.. dan setelah berpenat lelah.. akhirnya siap juga.. tp yg xbestnyer.bila malam je aku dah penat terus tido xsempat nak berblogwalking..wawawa..isk..isk..
setelah bertukus lumus.. ni je yg dapat dihasikan dgn modal seciput..


Related Posts with Thumbnails

Tags

Exchange link

Exchange link
Advertisement/pay per click

chat here


ShoutMix chat widget

Popular Posts