Tanpa permulaan, anda tidak akan sampai ke mana-mana dan kegagalan adalah permulaan kepada kejayaan.

Sunday, January 23, 2011

Keuzuran handset ku..




gambar diatas ni adalah handset kesygan aku.. walaupun sekarang dah macam2 phn canggih2 dah kuar..tp aku masih tetap setia dgn nya.. dah lima tahun aku guna sekarang die dah tunjukan tanda2 keuzurzn nya.. dan pada waktu ini..die tengah nazak.. nape lah time2 mcm ni ko buat tuan ko cm ni.. dah tengah pokai ni.. mcm2 hal lah terjadi..
mula2 mic die rosak.. aku pakai handfree je.. tup..tup.. screen plk jadi gelap gelita.. aku rase lau aku xbayar bill,aku byr je.. xkan lah TNB putuskan bekalan kot..hahaha..
ala..mst korg kate phn dah murah sekarng lau cm aku ni pun RM150 pun leh dapat kan..
tp time gawat cm ni.. aku btl2 hargai duit sikit.. nasib baik lah sokangan org2 yg tersyg selalu ada.. lau x..nak layari kehidupan ni seksa juga.. isy..xbaik mengeluh.. dugaan bru sikit je kan.. lau nak dibandingkan dgn org2 lain..ramai lagi yg susah.. kena igt 2...
korg tgk cte ayoup x? best kan...


dalam cte ni lah mengajar kite supaya bersabar walau ape jua rintang.. igt Tuhan.. JGN NAK BERSUBAHAT DGN SYAITAN.. syirik name nyer.. Tuhan 2 uji kite sb die sayang kan kite.. die nak tgk sejauh mana ketaatan kite kpd Nya.. DIA nak kita ni tabah dlm menempuh ranjau kehidupan ini.. xsemua manusia dilahirkan senang.. dan xsemua manusia mempunyai rezeki yg mudah.. semua jalan Allah dah sediakan utk kita..tgl utk kita yg pilih.. dan kita kena igt.. selalu lah berdoa.. memohon keampunan serta keredhaan dr Illahi. Sesungguhnya, Dia lagi maha mengetahui segala2 nya.. byk benda yg buat aku fikir pada waktu2 ini.. boleh dikatakan ini ada lah zaman kejatuhan aku yg still berterusan.. satu persatu melanda kehidupan aku.. tp dlm2 kesusahan 2 aku paling bersyukur.. sb ada kebaikan didalamnya..
apabila kita besabar tentang sesuatu tu.. kita akan mendapat ganjaran yg lagi besar dari segala2nya.. aku masih berusaha utk diri aku, mencari pluang yg lebih baik.. selagi ada.. Doa dr org2 yg tersyg serta dorgan yg mereka berikan, xpernah putus2 membuatkan aku lebih tabah melalui nya.. Insyallah semuanya akan berakhir dgn sesuatu yg lebih baik...
korg semua doakan lah..
amin~
Related Posts with Thumbnails

Tags

Exchange link

Exchange link
Advertisement/pay per click

chat here


ShoutMix chat widget

Popular Posts